woensdag 31 juli 2013

Meziadin Lake PP, British Columbia (210 km)

Vanochtend even terug geweest in de USA. Aan de Amerikaanse grens is geen douane, verder dan 15 km kom je toch niet. Bijzonder is hier de Fish Creek waar beren jacht maken op zalm. Vanaf een platform kan je grizzlies of zwarte beren zien als je geluk hebt. Wij hebben alleen de laatste gezien aan een maaltje vis. Ook hebben we witkoparenden gezien, een bijzondere ervaring. Terug in Stewart bleek alle benzine in het dorp op te zijn. Benzinestations vind je hier niet om de hoek. Gelukkig kwam na enige tijd wachten de tankwagen om het te kort aan te vullen.

dinsdag 30 juli 2013

Stewart, HW 37A, British Columbia (353 km)

Stewart ligt zo'n beetje aan het einde van de wereld. Een doodlopende weg van 70 km lang brengt je naar het dorpje aan een voormalig kanaal naar de zee. Een kilometer verder ligt Hyder, een gehucht dat in het meest zuidelijke puntje van Alaska ligt. Hierachter liggen duizenden kilometers ontoegegankelijk gebied. We zien wildstromende rivieren, steile bergen met besneeuwde toppen en gletsjers die bijna tot de weg reiken. In de rivieren wemelt het van de zalmen die op dit moment tegen de stroom op naar hun paargebied zwemmen. Een hele tocht te bedenken dat ze ook de watervallen moeten overbruggen.

maandag 29 juli 2013

Tyhee Lake PP, HW 16, British Columbia, (469 km)

Lange dag on the road vandaag. De uitzichten zijn weids met afwisselend bos en landbouwgrond. Een niet erg bijzonder heuvelachtig landschap. Op de weg komen we vooral grote vrachtwagens met hout tegen maar ook veel grote rv's en pick ups met enorme caravans. We kamperen opnieuw aan een meer in een Provincial Park.

zondag 28 juli 2013

10 Mile Lake PP, HW 97, British Columbia, (285 km)

Het is elke dag weer even zoeken naar een plekje met wifi. Meestal is het McDonalds (goedkope koffie en een prima internetverbinding). Andere keren hebben we internet op de camping of gaan naar de bieb. Dit keer zijn we bij Subway, een brodjesketen.

zaterdag 27 juli 2013

Bridge Lake PP, HW24, British Columbia (298 km)

Via groene dalen met wild stromende rivieren en plateaus begroeid met naaldbomen en vele meren trekken we elke dag een kleine 300 km naar het noorden.

vrijdag 26 juli 2013

Fintry PP, British Columbia (229 km)

Via de Okanagan Valley naar het noorden gereden. Het gebied wordt gekenmerkt door meren en boomgaarden. Overal kom je fruitstalletjes tegen die op dit moment kersen, perziken en abrikozen verkopen. Op de foto de camper vanuit de keuken genomen. Net als in onze California moeten we elke dag in het bed klimmen.

donderdag 25 juli 2013

Boundary Creek, Greenwood, British Columbia (334 km)

Vandaag een plaatje van de binnenkant van onze rv vanuit de bestuurderscabine genomen. Links de deur, koelkast en oven. Achter zie je de keuken met daarnaast de toilet- en doucheruimte met daarvoor de zithoek. Als we op weg zijn staan de fietsen in het middenpad.

woensdag 24 juli 2013

Kaslo, British Columbia

Vandaag een rustig dagje. Inkopen gedaan, de verdere route in grote lijnen uitgezet. We gaan verder naar het noorden, een rondje van ruim 4000 km. In Kaslo ligt de oude ferry die tussen 1890 en 1957 dienst heeft gedaan als schip om de plaatsen aan het meer te bedienen. Wel even iets anders dan de boot van gisteren. De ss Moyie is de oudste nog bestaande schoepenrad boot ter wereld.

dinsdag 23 juli 2013

Kaslo, British Columbia (206 km)

Mooie rit langs het enorme Kootenay Lake naar Kaslo gemaakt. Het is een landschap dat aan Zwitserland doet denken. Onderweg moeten we het meer met een ferry oversteken. Op de foto is te zien dat onze camper (met de blauwe achterkant) maar een kleintje is in vergelijking met de trailers naast ons.

maandag 22 juli 2013

Moyie Lake SP, British Columbia (303 km)

Bij het verlaten van Waterton Lakes nog een beer naast ons op de weg gezien. Opnieuw blijkt zo'n onverwachte situatie moeilijk te fotograferen. We reizen via de zuidelijke kant van Canada naar het westen. We merken aan de benzine- en supermarktprijzen dat dit land behoorlijk duurder is dan de USA.

zondag 21 juli 2013

Crandell, Waterton Lakes, Alberta, Canada (127 km)

Om acht uur de grens tussen de USA en Canada overgestoken. Ondanks de wat knorrige douanier verliep de overgang goed. Dat we te veel wijn bij ons hadden was geen probleem, maar ons firewood moesten we achterlaten. Gelukkig hadden de vorige bewoners van onze nieuwe campsite voldoende hout achtergelaten om ons verlies te compenseren. Gezellig geborreld met onze buren, emigranten uit eind jaren 40 vanuit Nederland.

zaterdag 20 juli 2013

Many Glacier, Glacier NP, Montana

Het is onze laatste dag in de VS. Morgen vertrekken we naar het noordelijke deel van het park dat in Canada ligt. Opnieuw een prachtige wandeling gemaakt dit keer naar Iceberg Lake, een alpine meertje, waar je de hele zomer ijsschotsen kan zien drijven. Op het eind van de middag tijdens een fietstochtje nog een kleine zwarte beer ontmoet. Hij schrok zo van ons dat hij een boom in klom.

vrijdag 19 juli 2013

Many Glacier, Glacier NP, Montana (38 km)

Weer vroeg op om een plekje te bemachtigen op een parkcamping hetgeen net op tijd lukte, want om 8.15 uur 's ochtends was de Campground vol. We zitten aan een doodlopende weg in een dal van waaruit veel wandelingen gemaakt kunnen worden. We hebben een mooie tocht naar het eind van het dal gemaakt.


donderdag 18 juli 2013

St. Mary, Glacier NP, Montana

In het park loopt een prachtige weg met een mooie naam, going-to-the-sunroad, smal en langs diepe ravijnen. Wij hebben de gratis parkbus over de weg genomen en halverwege op de Logan Pass een mooie wandeling gemaakt, gedeeltelijk nog door de sneeuw, naar the Hidden Lake. Onderweg passeerden we best wel veel medewandelaars maar ook berggeiten.

woensdag 17 juli 2013

St. Mary, Glacier NP, Montana (289 km)

De parken in Amerika hebben campings met minimale voorzieningen. Er is water en een toilet en de kosten liggen tussen de $10 en $ 20. Na 7 nachten op dit soort overnachtingsplaatsen te hebben doorgebracht is de wens om een een camping met luxe (bv douche) te bezoeken groot. Voor deze campings betaal je tussen de 35 en 55 dollars. Op de foto de drie meest voorkomende kampeermiddelen: de vouwcaravan, de caravan (enorm groot) om aan je pickup te hangen en als derde de caravan op je pickup. 


dinsdag 16 juli 2013

Holter Lake, Montana (405 km)

Bij het verlaten van Yellowstone werden we nog getrakteerd op een drietal mannelijke elken die stonden te grazen in een sappige weide. Zo'n 400 km naar het noorden gereden opweg naar Glacier NP en Canada. We overnachten per toeval aan een stuwmeer op de laatste (= invalide) plek die over is.

maandag 15 juli 2013

Norris, Yellowstone NP, Wyoming (124 km)

Vandaag de noordelijke loop in het park gereden. Een combi van uitgestrekte wouden en graslanden, geisers en andere opborrelende gebieden, canyons en watervallen. Wat betreft de dieren hebben we oa. 2 beren gezien en een ospreynest met jongen.

zondag 14 juli 2013

Norris, Yellowstone NP, Wyoming (96 km)

Vandaag voor de derde maal vroeg op. Wil je een plek op een camping hebben dan moet je aan het begin van de ochtend je plaatsje hebben veroverd. Een voordeel van het vroeg weggaan is dat de kans om dieren te zien groot is. Vandaag waren dit o.a. elken en bizons (op de foto een stier bij een zwavelbad). De rest van de dag opnieuw plaatsen bezocht waar de heksen hun werk verrichten.

zaterdag 13 juli 2013

Lewis Lake, Yellowstone NP, Wyoming (167 km)

Yellowstone bezoeken betekent eindeloze naaldwouden, groene vlaktes, maar ook plaatsen met onderaards gerommel of daar heksen in allerlei potten en pannen zitten te roeren. Geisers, hot springs,   steam vents en mud pots met alle zwavelgeuren die erbij horen zijn op vele plekken te vinden. Met velen anderen bewonderen wij deze natuurverschijnselen. Vooral de kleurschakeringen maken indruk. De kleur wordt bepaald door microorganismen die verschillend van tint zijn al gelang de temperatuur van het water.

vrijdag 12 juli 2013

Grand Teton, Wyoming (28 km)

Het was 5 uur toen we vanochtend opstonden om de zonsopgang en om wild te observeren. Het bleek behoorlijk bewolkt te zijn en de beesten lieten zich niet zien. Toch was het de moeite waard. Vroeg in het centrale deel van het park hebben we een Amerikaans ontbijt verorberd (zoet en niet zo gezond), gebruik gemaakt van de wifi, maar ook prachtig gewandeld langs enige meertjes. We kamperen in het noordelijk deel van Grand Teton. Morgen wippen we over naar Yellowstone.

donderdag 11 juli 2013

Grand Teton, Wyoming (58 km)

Na de afgelopen dagen behoorlijke afstanden te hebben gereden, hebben we vandaag doorgebracht met wandelen (helaas weinig wild gezien) en lezen.

woensdag 10 juli 2013

Grand Teton, Wyoming (351 km)

Op steenworp afstand van het beroemde Yellowstone park ligt Grand Teton, een imponerende bergketen met toppen boven de 4000 meter. De Snake River meandert zich door het hoog gelegen plateau aan de voet van het gebergte. Tel daarbij op enkele mooie meertjes waar campings aanliggen, die voor de middag vol zijn dan weet je dat het een geliefd gebied is bij de vakantie houdende Amerikaan.

dinsdag 9 juli 2013

Fountain of Youth RV Park, Thermopolis, Wyoming (419 km)

Geen foto van Devils Tower, geen foto vande klimmers aldaar, geen foto van de prachtige uitzichten in de Bighorn Mountains, geen foto van de warmwaterbronnen in Thermopolis, maar een foto van een prairiehond die we tijdens onze reis herhaaldelijk ontmoeten.

maandag 8 juli 2013

Devils Tower, Wyoming (321 km)

Aan de voet van Devils Tower, waar Spielberg in 1976 zijn speelfilm Close Encounters of the third kind opnam, ligt onze overnachtingsplaats. Na een regenachtige nacht vanochtend eerst enkele korte wandelingen gemaakt in de Badlands (zie foto). Onderweg zijn we nog even langs Deadwood gereden, een historisch stadje waar in het verleden menig outlaw werd neergelegd, maar waar nu de rook van geroosterde hamburgers overheerst.


zondag 7 juli 2013

Badlands NP, South Dakota (218 km)

We hebben vandaag heel wat landmarks aangedaan. Begonnen bij het Crazy Horse Memorial, de indiaanse tegenhanger van Mount Rushmore, waar al sinds 1949 wordt gewerkt aan de 170 m hoge rotssculptuur van chief Crazy Horse. Vervolgens naar de vier 20 meter hoge koppen van Washington,Jefferson, Lincoln en Roosevelt waar het wel duidelijk wordt dat voor dit monument veel meer geld beschikbaar is geweest. Op weg naar de Badlands, een desolaat gebied met canyons en door erosie ontstane grillige heuvels, nog even langs Wall Drugstore geweest. Een in de jaren 30 opgericht complex met winkel, snackbar en museum vol met snuisterijen in niemandsland dat dagelijks 25000 bezoekers trekt.

zaterdag 6 juli 2013

Custer State Park, South Dakota (228 km)

Alweer de derde staat binnen korte tijd. We bevinden ons in de Black Hills, Custer State Park, het gebied met de buffalo's en de pronghorns. Een mooi landschap met grillige bergen en uitgestrekte graslanden. Een in het wild grazende buffalo laat zich lastig fotograferen. Je krijgt ze alleen van de achterkant goed in beeld.

vrijdag 5 juli 2013

Fort Robinson, Nebraska (410 km)

Een tocht door eindeloze vlaktes met hier en daar een vreemdsoortige ophoging in het landschap. Graan en koeien is wat we onderweg zien, maar ook de tegenhanger van Stonehenge, Carhenge, opgericht door de familie Reinders in de jaren 80 van de vorige eeuw. We kamperen in Fort Robinson. Een vakantieoord met een jaren 60 uitstraling in voormalig militair complex met een bloedige geschiedenis uit de 19e eeuw toen hier de laatste grote opstand van de indianen plaats vond.

donderdag 4 juli 2013

Cheyenne, Wyoming (329 km)

Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming, stelt niet veel voor als hoofdstad van de 500.000 inwoners tellende staat. De staat is cowboyland en conservatief, wat voor ons goedkope benzine betekent. Het is vandaag onafhankelijkheidsdag. Veel winkels zijn dicht en je kan niet zeggen dat het bruist van de feestelijke activiteiten. Hier en daar wordt een rotje afgestoken.

woensdag 3 juli 2013

Timber Creek CG, Rocky Mountain NP, Colorado (158 km)

Vanuit de camping, die in het westelijk deel van het park ligt, via de Trail Ridge Road naar het Bear Lake in het oostelijk deel gereden. Deze hoogst gelegen weg in de USA gaat via vele haarspeldbochten en langs duizelingwekkende afgronden naar een uiteindelijke hoogte van 3713 meter. Bij het meer hebben we een prachtige wandeling gemaakt die langs meerdere kleine alpine meertjes voerde. Op het eind van de  middag opnieuw via de haarspeldbochten en de afgronden terug naar de camping.

dinsdag 2 juli 2013

Timber Creek CG, Rocky Mountain NP, Colorado (42 km)

Flinke wandeling gemaakt naar Lulu City. Het lijkt heel wat maar het einddoel was een alpine weide waar ooit halverwege de 19e eeuw een mijnwerkers dorpje heeft gestaan. Op het eind van de dag wordt de camping voor korte tijd overspoeld door grazende elken en mooses.

maandag 1 juli 2013

Timber Creek CG, Rocky Mountain NP, Colorado (233 km)

Buffalo Tineke. Vandaag in Steamboat Springs de dag gestart met allerlei noodzakelijke beslommeringen (boodschappen, olie laten verversen). Daarna doorgereden naar het National Park Rocky Mountain. Boven het gebergte hingen zware regenbuien. Gelukkig hebben we alleen maar het staartje slecht weer meegepikt. Vlakbij  de campground, in een museum vakantiedorpje uit 1920, heeft Tineke zich in jas van buffalobont  gehezen.