dinsdag 30 april 2013

Vancouver Island Sproak Lake (122 km)

Vanochtend in een kleine twee uur overgevaren naar Vancouver Island. We kamperen op een eenvoudige camping aan een meer zonder 'hook ups'. Schrijf dit stukje 's avonds bij ons eerste kampvuurtje.

maandag 29 april 2013

Vancouver

Een relaxte stad Vancouver. Je wordt niet gek van het verkeer. Een mooie waterfront met o.a. opstijgende en dalende watervliegtuigen. Tweedehands fietsen gekocht. En wat het meest opviel: glazenwassers die abseilen langs de gebouwen of ze nu 10 of 30 verdiepingen hoog zijn.



zondag 28 april 2013

Vancouver (254 km)

Via route 99, een prachtige weg door de bergen, via Wistler (olympische spelen 2010) naar Vancouver. Staan op een RVpark in het noorden van de stad gerund door Squamishindianen. Vlakbij een winkelcentrum met een enorme Chinese supermarkt. In Vancouver is 18% van de bevolking van Chinese afkomst.



zaterdag 27 april 2013

Lillooet (385 km)

Van sneeuw naar de mistral-achtige winden. Veel inspanning nodig om de camper op de weg te houden. Onderweg olie van de auto moeten vervangen. Dat is hier gebruikelijk om de 5000 km. Staan als enige op een camping aan de Fraser rivier. Morgen op weg naar Vancouver.



vrijdag 26 april 2013

Revelstoke (236 km)

Via een aantal passen de Rocky Mountains overgestoken. Alle uitstapjes en wandelmogelijkheden onderweg zijn nog dicht. Volgens de Ranger op de Rogers Pass omdat het wemelt van de beren die net uit hun winterslaap komen en zoekend zijn naar een lekker hapje. We overnachten bij Revelstoke, een levendig stadje met behoorlijk wat middenstand.



donderdag 25 april 2013

Lake Louise (74 km)

De autowegen zijn prima te berijden. De wandelwegen zijn echter nog bedekt met sneeuw of met een spekglad gladde laag smeltend ijs. Kamperen vanavond tussen de sneeuw.

woensdag 24 april 2013

Banff

Zoek de verschillen met de foto van gisteren. Cruise Canada vond het wel bijzonder een reis van 4 maanden. Ze belden gisteren dat er een nieuwere camper was aangekomen en dat we die konden meekrijgen. Een ritje op en neer naar Calgary. Ja, wat zijn afstanden hier.

dinsdag 23 april 2013

Banff

We staan op een national park camping met 1100 kampeerplekken. Gelukkig zijn er nu maar 15 bezet. Hoe anders moet het hier zijn in het hoog seizoen. Vandaag een mooie wandeling gemaakt naar het stadje.

maandag 22 april 2013

Banff

Vanochtend de camper opgehaald. Daarna boodschappen ingeslagen en vervolgens 130 km gereden naar de voet van de Rocky Mountains.



zondag 21 april 2013

Calgary

Na een prima verzorgde vlucht van de KLM werden we op het vliegveld van Calgary welkom geheten in Canada door vele volunteers met cowboyhoed